top of page

Wat is er bij uitvogelen te doen de komende tijd; 

Het jaarwiel a la Uitvogelen

Ik startte het jaarwiel per ongeluk toen ik in de "spiri ontdek" groep las over Imbolic en besloot spontaan bloembollen mee te geven aan de deelnemers met intenties, rond 1 Februari.

Het idee dat we zo ver verwijdert zijn van de natuur en daarmee ook onze eigen natuur maakte me wat sip en hier wilde ik verandering in aanbrengen.

Aanvankelijk dacht ik dingen als "ja maar daar heb ik geen opleiding voor" "wie ben ik nou om zoiets te organiseren?" "wie zit er op te wachten" etc kortom niet helpend.

Maar hoe meer ik me erin verdiepten hoe meer het resoneerde. Zoals de boeren die veel buiten zijn, werken met het land en vooral mee bewegen met de seizoenen.

Iets met het gras groeit niet harder door er aan te trekken.

Zelf kom ik uit een boerendorp met veel groen, steevast werd ik ook "boer" genoemd omdat je uit een dorp kwam. Ik liet de hond uit tussen de grazende koeien en genoot ervan.

Waar ik als jongere een hekel aan het bekrompen kleinschalige had, kan ik nu zo genieten van groen en boeren. Je haalt het meisje wel uit het dorp, maar het dorp niet uit het meisje.

En dat is helemaal oke. Ik ging spelenderwijs op pad met het jaarwiel.

Besloot geen sjamanistische opleiding of heksenopleiding te volgen maar mijn gevoel. Lekker lezen over godinnen die bij de jaarfeesten hoort, rituelen, wat er geoogst of juist geplant word.

Kortom hoe wij als mens mee mogen bewegen met de seizoenen.

Op 20 maart, lente equinox had ik mijn eerste cirkel en het was een hele fijne avond, juist omdat het niet heel strak liep, maar lekker samen vogelen, wel altijd vanuit een veilige liefdevolle bedding!

Elke jaarwielavond maken degene die dit nog niet hebben hun eigen jaarwiel zodat het visueel wordt en zij daar thuis ook mee verder kunnen. Smudge ik iedereen en luisteren we naar een visualisatie. We steken een kaars met intentie aan, die ook mee naar huis gaat zodat alles nog meer integreert.

Data jaarwiel a la Uitvogelen 

Dinsdag  21 December 2023       Yule

Donderdag 1 Februari 2024        Imbolic

Donderdag 21 Maart 2024           Ostara

Woensdag 1 Mei 2024                  Beltane

Vrijdag 21 Juni 2024                     Litha

NIEUW

thuispakket!! jij gaat helemaal AAN als natuurmens op het jaarwiel, maar je kan die avond niet, je voelt wel de roep om in het wiel te stappen, dan heb ik goed nieuws!

Ik ga afgestemde persoonlijke pakketen maken voor thuis, een persoonlijke video, een meditatie en spullen aan huis bezorgd, zo kun jij op jou moment met het wiel aan de slag.

Wat kost het? Je mag geven wat het je waard is.

Schilderworkshop ... Xmas gnome Zaterdag 16 Dec 13.30 uur  (wachtlijst)* 

 

Deze workshops zijn altijd gezellig, je hoeft er nul ervaring voor te hebben, je volgt gewoon stap voor stap. Heb jij zin om zelf iets te maken dat mag ook!

En anders doe je mee met het stappenplan voor deze leuke  kerstgnome.

Alles staat al klaar je hoeft alleen maar je schort aan te doen en we kunnen beginnen.

Bijdrage is € 30 p.p. hier zijn een drankje en hapje bij inbegrepen.

Aangezien er veel interesse is, mag je sowieso een bericht sturen, er valt regelmatig iemand af, en 1 stoel extra is zo bij gezet. 

kerstgnome.jpg

Jaarwiel uitvogelen; Yule donderdag  21 Dec 19.30 uur  (wachtlijst)*

 

De laatste van dit jaar, de 

heilige nachten tussen kerst en oudjaar, voorouders herdenken, mooie intenties zetten en terugblikken naar het afgelopen jaar. Deze avonden zijn verbindend en inzichtelijk met mooie rituelen. Als je de 1e keer komt maak je jouw jaarwiel.

Bijdrage is 36 euro. Kom je vaker, ontvang je korting.

Heb je vragen, stel ze gerust.

* informeer naar de mogelijkheden, deze avond is zo goed als vol, maar de ervaring leert dat er regelmatig mensen last minute nog afzeggen!

Schilderworkshop:  * geen rechte lijnen *  13 Januari 2024

in de sfeer van Hundertwasser

NIEUW!

Een gezellige laagdrempelige workshop met een thema, geen rechte lijnen!

Hundertwasser maakte kleurrijke schilderijen met weinig tot geen rechte lijn, hoe speels is dat! Ik hou ervan en als jij ook zin hebt in een ontspannende schilderworkshop, meldt je dan aan. Er zijn voorbeelden maar je mag zeker je eigen ding doen.

 

Bijdrage is € 3p.p. hier zijn een drankje en hapje bij inbegrepen.

Op zaterdagmiddag 13 Januari om 13.30 uur in Gilze

Er zijn nog een paar plekjes vrij dus spreekt jou dit aan?

Stuur een mail ( bijv via 'contact") app, bel of mail me.

 

hundertwasser2.jpg

Nog in te plannen 2024:

* Een workshop over jezelf centraal stellen, in de drukte van je leven

We hebben het met zn allen vaak (te) druk en moeten veel ballen hoog te houden, of we zijn zo gevoelig dat onze grenzen soms vervagen en we amper weten wat is van mij en wat van de ander?

Op deze workshop gaan we hiermee aan de slag. De precieze invulling komt nog.

 

* Tarotworkshop/ reading "jouw levenspad" vragen als waarom ben ik hier?

Waarom kom ik steeds dezelfde dingen tegen op mijn pad? Ik wil een patroon doorbreken maar vind het lastig. Ik voel me nieuwsgierig wat de kaarten te vertellen hebben!

Spreekt dit je aan, meldt het vooral, dan kan mogelijk rekening houden met jouw beschikbaarheid.

 

bottom of page