De magische Natuur School

Het leukste leer je buiten door te ervaren.

Soms komt alles samen, en voelt het magisch!

De impuls om iets nieuws te leren is een belangrijke, kinderen houden van nature van buiten zijn en verwonderen zich wat daar leeft en beweegt. Voorwaarde om tot leren te komen is dat kinderen zich veilig voelen.

Na een 5 jarige opleiding, kunstzinnig coachen met kinderen, volgde ik de cursus mindfulness trainer voor kinderen, daarnaast geef ik al 6 jaar magische kinderfeestjes in de natuur.

Tel hier vrijwilligerswerk bij het bewaarde land bij op en voilà, alle ingrediënten voor de toffe magische natuurschool is geboren.

Op een hele luchtige speelse manier leren over bomen en planten, maar ook op blote voeten de aarde onder je voelen, de wind door je haren ervaren en op een creatieve manier al het gevoel verwerken. Fantasie en je eigen plek maken, je zintuigen inzetten als je je eigen bosparfum samenstelt, het komt allebei voorbij op deze magische (mid)dag.

Vanaf schooljaar 2022/2023 is het mogelijk een vast dagdeel, de magische natuurschool te boeken.

Het traject tussen 2 vakanties is vaak 6 weken. In die 6 weken gaan we, met de docent, een vast dagdeel de natuur in. Een bos is natuurlijk het leukste maar een groot park of ander stukje groen kan al snel voldoen.

 

Mijn visie is om alle kinderen in Nederland de magie van de natuur te laten ervaren. Spelenderwijs mogen leren in en van de natuur. Een veilige setting creëren waar de impuls om te leren mag ontstaan vanuit het kind zelf.

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om elk kind te zien, zoals het is, hieronder lees je mijn ervaring als kind met onderwijs. Ik biedt nu aan, wat ik zelf gemist heb als kind.

Van kwetsbaar naar kracht, ook dit is terug te vinden in de natuur.

Hoe werkt het voor scholen?

Er is:

* een traject van 6 weken ( iets korter of langer, de periode tussen 2 vakanties in.

* een losse groene workshop: De giga groene giebelboom ( thema boekenweek) 

magnatschool.jpg
innerlijk kind.jpg
magsiche ik.jpg
giga groene sid giebelboom.jpg