top of page

Het jaarwiel uitvogelen 

het jaarwiel, cylcisch als de natuur 

Ik startte het jaarwiel per ongeluk toen ik in de "spiri ontdek" groep las over Imbolic en besloot spontaan bloembollen mee te geven aan de deelnemers met intenties, rond 1 Februari.

Het idee dat we zo ver verwijdert zijn van de natuur en daarmee ook onze eigen natuur maakte me wat sip en hier wilde ik verandering in aanbrengen.

Aanvankelijk dacht ik dingen als "ja maar daar heb ik geen opleiding voor" "wie ben ik nou om zoiets te organiseren?" "wie zit er op te wachten" etc kortom niet helpend.

Maar hoe meer ik me erin verdiepten hoe meer het resoneerde. Zoals de boeren die veel buiten zijn, werken met het land en vooral mee bewegen met de seizoenen.

Iets met het gras groeit niet harder door er aan te trekken.

Zelf kom ik uit een boerendorp met veel groen, steevast werd ik ook "boer" genoemd omdat je uit een dorp kwam. Ik liet de hond uit tussen de grazende koeien en genoot ervan.

Waar ik als jongere een hekel aan het bekrompen kleinschalige had, kan ik nu zo genieten van groen en boeren. Je haalt het meisje wel uit het dorp, maar het dorp niet uit het meisje.

En dat is helemaal oke. Ik ging spelenderwijs op pad met het jaarwiel.

Besloot geen sjamanistische opleiding of heksenopleiding te volgen maar mijn gevoel. Lekker lezen over godinnen die bij de jaarfeesten hoort, rituelen, wat er geoogst of juist geplant word.

Kortom hoe wij als mens mee mogen bewegen met de seizoenen.

Op 20 maart, lente equinox had ik mijn eerste cirkel en het was een hele fijne avond, juist omdat het niet heel strak liep, maar lekker samen vogelen, wel altijd vanuit een veilige liefdevolle bedding!

Elke jaarwielavond maken degene die dit nog niet hebben hun eigen jaarwiel zodat het visueel wordt en zij daar thuis ook mee verder kunnen. Smudge ik iedereen en luisteren we naar een visualisatie. We steken een kaars met intentie aan, die ook mee naar huis gaat zodat alles nog meer integreert.

NIEUW

thuispakket!! jij gaat helemaal AAN als natuurmens op het jaarwiel, maar je kan die avond niet, je voelt wel de roep om in het wiel te stappen, dan heb ik goed nieuws!

Ik ga afgestemde persoonlijke pakketen maken voor thuis, een persoonlijke video, een meditatie en spullen aan huis bezorgd, zo kun jij op jou moment met het wiel aan de slag.

Wat kost het? Je mag geven wat het je waard is.

Data jaarwiel a la Uitvogelen 

Woensdag 1 Mei 2024                  Beltane

Donderdag 21 Juni 2024              Litha

Donderdag 1 Augustus 2024        Lammas

filmpje:
bottom of page