top of page

JEUK!
Regelmatig heb ik jeuk. Fysiek op allerlei plekken. Ik lachte er nog smakelijk om met de doktersassistente “ja, hier ben ik weer; ik heb weer ergens jeuk hoor”.


Uitslag, eczeem, schimmel noem het maar, ik heb het gehad. Nou er op mijn tenen al weken voor “nat eczeem” staat en ik toch maar weer de huisarts belde, viel gister in ene het kwartje!

Er gebeurde iets en ik zei letterlijk hardop; “jeej daar krijg ik me toch jeuk van”.


Zo geloof ik dat je lichaam weerspiegelt, wat je denkt en voelt.

Dus “het op je heupen hebben” en een “brok in je keel” of “veel op je nek halen” zijn niet zomaar loze gezegdes, daar zit heel veel waarheid in.


Zo krijg ik dus JEUK van dingen, ik zal er eens een paar noemen;

· Hele correcte mensen, die heeeeel sociaal wenselijk zijn, vooral vrouwen doen dat of mannen, die hebben iets –pastoors achtig-.

Van die mensen waar je niet bij voor kan stellen dat ze geluid maken als ze klaarkomen, die mensen. Ik geloof dat namelijk niet, dat correcte… dan krijg ik er jeuk van.

· Arrogante mensen, die alles heel goed kunnen en echt heel veel verstand van dingen hebbah, ik ga dan ook zo praten. Ik voel als ik reageer dat het dan geen “nette en correcte “ woorden zijn, dus hou ik me maar in. Waarschijnlijk verraad mijn gezicht wel wat ik ervan vind. Maar ik hou het in en ja krijg dan jeuk.

· “Ja en dan ga ik dit, en dan ga ik dat doen” sommige mensen roepen iets te vaak of te hard, dat ik ze niet (meer) geloof. Door het maar vaak te zeggen hopen ze, dat ze het zelf gaan geloven of zo? Ooit heb ik eens gereageerd (toen iemand voor de 6e keer die week hetzelfde zei) “wie wil je overtuigen, mij of jezelf? Zijn niet altijd handige opmerkingen.

Misschien speelt dat mee, is het mijn taak om op “knopjes te drukken” bij mensen. Maar dat is vaak ongemakkelijk, en ik wil geen oordeel hebben en wat liever voor mensen zijn, dus hou ik me regelmatig in.

Ha ha ik denk dat er nu mensen zijn die mij kennen die denken, O dus je houd je nu nog in Els?

· Wellicht krijg ik dus jeuk van mezelf! Ik doe verdorie niet wat ik moet doen! Op knopjes drukken. Kwartjes die vallen, helpen me iig wel tegen de jeuk!Jij gaat nu bij jezelf na, waar krijg ik jeuk van? Deel het gerust.

Scheelt mss een ritje naar de huisarts!


Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page