top of page

De schroot, de stortIk weet niet hoe dat voor jou is maar voor mij hangt er een testosterongehalte omheen waar je U tegen zegt.

Het tegenwoordige “milieustraat” vind ik zomaar een slap woord, eerlijk gezegd.


Ik kom uit een ouderwets katholiek gezin waar meisjes moesten afwassen en jongens leerden hoe je een band plakt. Als puber werd ik daar boos van en zei dan “hoezo hoeven jongens niet af te wassen, hangt hun piemel in de weg ofzo?” Mijn moeder vond dat dan een grote mond.


Als ik dingen hoor als “koper brengt veel op hoor” “ja meer als ijzer” dan is dat voor mij een onbekend terrein. Een gebied waar ik niks van weet en nooit geweest ben.


Tot in de lockdown afgelopen voorjaar, ik zeg tegen mijn Basje kom laten we een keer die bank en andere oude spullen wegbrengen. “die bank is onhandig tillen, wel handig als je even meerijdt”, zegt ie.


Dus op zaterdagochtend om 08.50 uur had hij een afspraak gemaakt, wij met tweeën in het oude bestelautootje volgeladen naar de Rijen. ( ja daar zetten wij DE voor).


Helemaal in m’n schik, we hadden na lange tijd een soort uitje met z’n tweeën. Daar aangekomen hing de testosteron als het ware in de lucht, heerlijk. Auto’s met aanhangwagens en alleen maar mannen.


Verschillende bakken en containers waar je afval gescheiden in kon gooien. Naast ons stond een bekende, “o wat ga jij weg gooien?”. “kom Bas nog een extra rondje lekker over het terrein hier” Bas lekker hard rijden, woei nog meer testosteron vult de lucht!


Doorwerkjas en werkhandschoenen, ik hou daar gewoon van, het was heerlijk om even mee in die wereld te gaan en voelde me een hele pief; zo die bank in de bak mikken ja!


Vandaag gingen we naar de oud ijzerboer, bij het idee had ik al schik. Eerlijk is eerlijk het kon de milieustraat op zaterdagochtend niet overtreffen, maar ik ben blij dat terrein eens mocht verkennen.

Witte sokken en sneakers waar het zwarte water uit de oude radiator inliep, zou op andere momenten licht irriteren maar niet op dit terrein, hier hoort er gewoon bij.


Ik heb van die dagen dan ben ik meisje/meisje, lekker jurkje aan, make-upje op en ik heb dagen dat ik als een ouwe boer erbij loop, en juist die afwisseling vind ik heerlijk.


Misschien herken je het of helemaal niet of gaat er een wereld voor je open en staan er zaterdagochtend bij “de stort” in “DE Rijen” meer dames dan mannen voor het hokje bij de slagboom!

Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page