top of page

Verbindend...

Verbindend

 

Dat woord schrijf ik nu al 3 keer op.

 

Ondernemen is leuk, maar ook  a hell of a ride.

Als je zelf je grootste instrument bent in je bedrijf, dan moet je goed in je vel zitten, vertrouwen en energie uitstralen om alles te laten stromen. Juist 2 vliegen in 1 klap, maar het leven kent ups en downs en dat is maar goed ook, anders zou het een flat liner zijn, en dat is geen leven.

 

Ik zoek de verbindende factor in Uitvogelen, wat is het waar ik anders in ben, wat is het wat ik heb te bieden en wat het allemaal samenbrengt?

Juist de verbinding. YES!!! Verbinding

 

 

Als je geboren wordt ben je puur, in verbinding met de bron, je komt op de wereld en hecht je aan je ouders, vaak als eerst je moeder, dit is niet altijd vanzelfsprekend en schrijnend als je zo niet mocht starten.

Nadat je je verbindt met je ouders en de mensen om je heen, kun je slechts huilen en lachen of stil zijn. Zijn dit de meest basale dingen in ons, nu nog? Angst, boosheid komt dus later, waarschijnlijk omdat je uit verbinding gaat? Baby’s die alleen worden gelaten ook als ze huilen ervaren een gevoel van onveiligheid, een overtuiging van “ik word niet gehoord of gezien”.

Daaruit vloeit wellicht een overlevingsmechanisme dus “ik doe er niet toe, ik keer naar binnen” of

“Ik moet aandacht trekken om gezien te worden door bijvoorbeeld: hard te praten, ziek te worden of de pipo uit te hangen”.

Gedachtespinsels maar de rode draad is verbinding.

Op school is een plaats waar steeds je hoofd aangesproken wordt en je dus uit verbinding gaat, sommige komen zelden terug bij hun gevoel, hoofd “rules”. Vaak bij een life event komen ze met een smak terug bij hun gevoel. Een ziekte, overlijden van een dierbare of een scheiding.

Dus hoe belangrijk is het om de verbinding te houden met je pure stuk, wie je echt bent, authentiek.

Als je deze voelt kun je ook een heel andere verbinding maken met andere.

Van hart tot hart of ziel tot ziel en niet alleen in het hoofd. De meest waardevolle zijn natuurlijk de zielenconnecties.

 

 

Verbinden, daar draait het dus om. Maar hoe kom je dan terug bij je pure zijn?

Mij helpt wandelen in de natuur, daar ervaar ik zoveel rust en een gevoel op “erbij te horen zonder oordeel” ervaar ik verbinding. Als ik tarotkaarten vast heb en voor iemand kaarten leg, kom ik in een andere vibe, voel ik me verbonden met voorouders en krijg ik dingen door.

Dit kan alleen als ik verbinding maak! Acht jaar geleden startte ik als coach maar ik voel dat woord niet, ik voel me meer een verbinder, verbind met je gevoel, je hart en ziel. Heb ik een groep dan is er een gezamenlijk thema, dat komt tijdens zo’n avond naar boven.

Maar de verbinding met jezelf kost tijd en aandacht. Want he, de fijne dingen wil ik wel voelen, maar het verdriet of de angst voelen dat is precies wat het leven vraagt.

Niet onderdrukt door pillen, drank of drugs, je natuurlijke high ervaren.

Vaak heb ik me afgevraagd, wat is het wat ik hier kom brengen in dit leven?

Voor nu voelt het “verbinden met mijn gevoel, hart en ziel, en hier andere van mee te laten genieten, door tarot, creatief werk en natuur”. Via ons innerlijk kind, want in iedereen nog aanwezig is, want die is nog puur en onbevangen. Daarom is spelen met je kinderen of kleinkinderen zo fijn en knuffelen helend. Het is niet dat ik het allemaal weet, ik ben zelf ook op reis.

 

Op de tarot en astrologie les werd tegen mij gezegd, je bent goed in verbanden leggen.

Ik heb wel de neiging om het luchtig te houden en speels, door een grapje, want dat geeft lucht maar hoe meer lagen ik afpel hoe meer diepgang ik zoek, want ik wil blijven ontwikkelen.

Dus ik voel me meer een verbinder als een coach.

In een groep de verbinder te mogen zijn, is een speciale rol, in het begin is het soms wat ongemakkelijk, ik voel en peil en blijf in de bovenlaag en biedt een bedding en van daaruit kunnen we een laag dieper en soms niet en dat is ook oké.

 

Dus verbindt lieve mensen, met je hart en ziel, met de natuur met je kinderen, familie.

Met huisdieren lukt ons ook he, omdat ze belangeloos van ons houden, geen oordeel hebben.

Hoe zou het zijn als jij weer je authentieke zelf zou zijn.

 

“Omdat jij zo jezelf bent, nodig je mij ook uit om mezelf te zijn” werd laatst tegen me gezegd en die voel ik, dat is misschien wat ik kom brengen in de wereld.

 

Knuf

 

els

 

Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page